.

De geschiedenis van Hippisch Centrum Nootdorp

Zoals de manege er nu uitziet heeft het niet altijd gedaan. In 1954 heeft dhr. B. van der Goes, tuinder van beroep, een stalletje op zijn landgoed neergezet. Toen mensen in de buurt daarvan hoorden, kwam er al gauw de vraag of mensen hun paard bij hem konden stallen.
Met vier paarden is dhr. van der Goes toen begonnen met het geven van lessen op de woensdag middag en op de zaterdag. Dit alles gebeurde in een buitenbak die toen stond waar nu het woonhuis (links van de ingang) gebouwd is. Toen heeft dhr. van der Goes zelf een paard gekocht, Orpa (wat stond voor Ons Rij Paard). Toen er nog een paard bij kwam, stonden er zes paarden, dus werden er stallen bijgebouwd (als je het terrein op komt, gelijk rechts).

In 1965 heeft Dhr. van der Goes een aanvraag bij de gemeente ingediend voor bouwvergunningen voor de bouw van:De ponygang in 1978

-een binnenbak van 12,5 bij 25 meter
- een kleine kantine
- nog een aantal stallen

Toen deze verbouwing compleet was, kon er begonnen worden met dagelijkse lessen op manege 'Molenkamp'.
Na een paar jaar heeft dhr. B. van der Goes de Molenkamp verpacht aan dhr. Kapel.
Deze heeft zes jaar de manege gepacht. Toen is de manege verkocht aan dhr. J. Kwaaitaal.
Dhr. Kwaaitaal (beter bekent als Ome Jan) heeft in 1967 de bouwvergunning aangevraagd voor een binnenbak van 20 bij 40 meter, 50 extra stallen en een grote kantine. In 1969 werd er begonnen met de bouw van het hele project. Dat duurde tot 1970. Naderhand is er toen ook een stapmolen gebouwd voor drie paarden. Toen werd rijvereniging 'de Molenkamp' opgericht. Later werd dit R.V. Nootdorp. In 2000 is de manege verkocht aan dhr. G. van Kooten die vier jaar lang de manege gerund heeft. In 2001 heeft hij ook de grote wedstrijdbak van 20 bij 60 meter aangelegd en vanaf 2002 wordt er vijf hectare weiland gepacht aansluitend aan de manege als dagverblijf voor de paarden.
Sinds 2004 wordt de manege gerund door de familie Moesman die de naam veranderde in HIPPISCH CENTRUM NOOTDORP. In 2006 werd er nog een buitenbaan van 20 bij 60 met een agterbergbodem neergelegd.

Het is nu een mooie, gezellige actieve manege en kom dus gerust eens langs om te kijken en eventueel eens te rijden.

Bezoekadres

Hippisch Centrum Nootdorp
Oudeweg 62
2631PB Nootdorp
(015)310 81 93